O nama

Udrugu Alfa Canis osnovali smo s ciljem promicanja kvalitetnog suživota ljudi i pasa. Našu Udrugu čini skupina entuzijasta i zaljubljenika u pse i u rad sa psima.

Svoje smo znanje i iskustvo odlučili podijeliti s brojnim vlasnicima pasa koji često (bez edukacije) ne mogu pronaći zajednički jezik sa svojim ljubimcem. Svakodnevno se susrećemo s ljudima koji su dovođenjem pasa u svoju obitelj započeli jednu od najljepših životnih priča, ali su se istovremeno susreli s brojnim manjim ili većim problemima u ponašanju svojih novih najboljih prijatelja. Zato fokus našega rada usmjeravamo na odgoj, školovanje te socijalizaciju pasa. Naše široko poznavanje kinologije općenito, kao i športske radne kinologije, pruža nam mogućnost da iz svakog psa izvučemo njegove najbolje osobine. Tu smo i za sve one koji odnos sa svojim ljubimcem žele unaprijediti i usavršiti se u brojnim aktivnostima koje rad sa psima nudi.

Kako smo počeli?

Udrugu smo osnovali 2014. godine, kada je skupina umirovljenih instruktora i vodiča pasa iz redova policije Republike Hrvatske započela provoditi programe psihološkog profiliranja pasa i rada sa službenim psima, namijenjenima za zaštitarstvo i druge službene, specijalističke namjene. Tijekom sljedeće dvije godine, zahvaljujući našim zadovoljnim korisnicima programa, polako smo se razvijali i širili svoje aktivnosti i na rad sa osobnim psima i njihovim vlasnicima, kao i na rad unutar športske radne kinologije. Kao aktivni članovi Hrvatskog kinološkog saveza, intenzivno radimo na okupljanju i educiranju stručnog kadra za rad s ljudima i osobnim psima uz uključivanje brojnih volontera i podizanje kapaciteta svih ljubitelja pasa s kojima se susrećemo.

Treneri

Tamara

Psi su bili nešto što je Tamaru privlačilo od kad zna za sebe. Iako je bila dijete koje je znalo sve pse ulice, do ulaska u svijet treniranja pasa prošlo je puno vremena. Zita je bila prekretnica koja je dovela do toga da Tamara, od odgovorne vlasnice koja je sa svojom mješankom belgijanericom došla na opću školicu poslušnosti, postane licencirana trenerica koja svoje znanje brusi i nadograđuje kroz praksu. Sada je iza nje višegodišnje iskustvo, a ono što ju iznova pokreće je upravo izazov koji donosi svaki novi polaznik pseće školice.

športska radna kinologija
Dražen

Dražen je naš najiskusniji trener iza kojega stoje čak dva desetljeća iskustva rada sa psima. Njegovo najveće polje interesa i rada je športska radna kinologija. Osim što je hrvatski tragački reprezentativac i natjecatelj po IGP programu, Dražen je i voditelj tečaja te markirant i tragopolagač 1. kategorije. Njegovo je znanje neprocjenjivo, a još više od toga volja i nesebično dijeljenje savjeta i iskustava kojima je poticaj mlađim trenerima da svakim danom napreduju sve više. Od nedavno uz Dražena dolazi i mali Chevy, štene belgijanera, pa dečkima predviđamo blistavu budućnost i pregršt odličnih sportski rezultata!